مرکز مشاوره آویژه مرکز مشاوره آویژه .

مرکز مشاوره آویژه

شرایط دریافت معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی چیست؟

5 / 5 ( 1 امتیاز )

معافیت بیماری های گوارشی و جراحی عمومی مشروط به چیست؟

معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی یکی از چندین راهی است که سازمان وظیفه برای معافیت مشمولان نظر گرفته است. میدانید که معافیت پزشکی برای آن دسته از مشمولان است که به بیماری یا نقص عضو مبتلا هستند و به سبب همین بیماری از انجام کارهای سنگین و سخت منع شده اند؛ از طرفی سرزان دوره سرزی شرایطی قرار میگیرند که وظایف سختی را بر عهده دارند. بنابراین سازمان وظیفه عمومی برای پیشگیری از بروز مشکلات بیشتر سلامتی این افراد، لزومی اعزام آن ها به خدمت نمیبیند و بسته به شرایط مشمول یکی از معافیت های دائم، موقت و یا معافیت از رزم را برایش نظر میگیرند. طبق قوانین سازمان وظیفه عمومی بیماری هایی که منجر به معافیت مشمول میشود به هفده بخش تقسیم شده اند که بیماری های مربوط به دستگاه گوارش و جراحی های عمومی یکی از این موارد است.

این بیماری ها که بخش نهم از آیین نامه بیماری های معافیت پزشکی را تشکیل میدهند از بند هایی تشکیل شده که هر بند نیز بیماری های مختلفی را شرح داده است. بیماری های گوارشی و جراحی های عمومی از جمله بیماری هایی است که مشکلات عدیده ای را به همراه دارد و یکی از بخش های مربوط به دستگاه گوارش مثل معده، روده و… را گیر میکند. برخی از این بیماری ها شامل: ازوفاژیتها، آشالازی، زخم های دستگاه گوارش، جراحی های کبد، تومور ها و کیستها، جراحی کیسه صفرا و… میشد. نکته ای که ره اخذ این معافیت وجود دارد این است که بیماری فرد مراکز مانی معتبر و چند مرحله مورد بررسی قرار میگیرد. ید توجه کنید که معافیت های مربوط به بیماری های دستگاه گوارش تنها صورتی به مشمول تعلق میگیرد که علائم لینی و آزمایشگاهی منطبق قوانین معافیت پزشکی نظام وظیفه شد.

بیماری های گوارشی و جراحی عمومی چیست؟

معافیت بیماری های گوارشی و جراحی عمومی ممکن است بعد از مطالعه ی لیست بیماری های مربوط به معافیت پزشکی برای مشمولان مطرح شود. توجه به اهمیت این موضوع و همچنین ابهاماتی که ممکن است آن مواجه شوید، این قسمت اطلاعاتی ره این بیماری ها مطرح میکنیم. بیماری های دستگاه گوارش و جراحی عمومی همانطور که از نامشان پیداست از اختلال یکی از اعضای دستگاه گوارش و یا جراحی دستگاه گوارش ایجاد میشود. دستگاه گوارش از دهان شروع میشود به مری، معده و روده میرسد و رکتوم ادامه دارد. این اندام ها بخش هایی از بدن هستند که هضم و جذب و دفع مواد غذایی دخیلند. بنابراین اختلال هر یک از این اندام ها میتواند مشکلاتی را به همراه داشته شد. اختلالی که ایجاد شده میتواند ارثی شد و یا به شکل اکتسابی و به دلایل مختلف بروز کرده شد.

این بیماری ها جز شایع ترین و متنوع ترین بیماری هایی هستند که به حال مشمولان زیادی به سبب ابتلا به آنها از رفتن به خدمت سرزی معاف شده اند. حتی گاهی مشمولان اطلاعی از بیماری خود نداشته اند اما بعد از معاینات انجام گرفته توسط پزشکان تحت نظر سازمان وظیفه، بیماریشان مشخص شده و از خدمت دو ساله سرزی معاف شده اند. شایع ترین بیماری های گوارشی به معده و عملکرد آن برمیگردد که میتواند منجر به زخم معده، رفلاکس معده و… شود. همچنین بیماری های مربوط به مری شامل دیورتیکول ها، واریس مری و ازوفاژیت بخشی از این بیماری ها هستند. لازم به ذکر است جه بیماری تعیین کننده نوع معافیت است مثلا بیماری هایی همچون تومورها و کیست های گوارشی، آبسه های چرکی و آمیبی کبد، همانژیوم کبدی و… منجر به معافیت دائم مشمول میشوند. اما ره صد زیادی از بیماری های گوارشی شرایط فرق میکند.

معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی کدامند؟

لیست معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی از چهل بند تشکیل شده که همه ی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی را که ابتلا به آن ها منجر به معافیت از خدمت میشود بر گرفته است که برخی از موارد مطرح شده این لیست به ترتیب زیر است:

نام بیمارینام بیمارینام بیماری
کولیت اولسروبی اختیاری مدفوعزخم دستگاه گوارش
آبسه آمیبی کبدآبسه چرکی کبدآسیت
آشالازیازوفاژیتاسپروی تروپیکال
اسپلنومگالیاسپلنکتومیبواسیر
بیماری کیسه صفرا و مجاری صفراویبیماریها و سنگهای کیسه صفراتنگی رکتوم
تنگی مقعدتنگی کولونتومور الفانتیازیس
تومور بدخیم دستگاه گوارشتومور بدخیم طحالتومور بدخیم پانکراس
تومور بدخیم کبدتومور خلف صفاقیتومور خوش خیم دستگاه گوارش
تومور خوش خیم طحالتومور خوش خیم پانکراستومور خوش خیم کبد
تومور عروق لنفاویتومور لنف آدنومتومور لنف ادم مزمن
دیور تیکولوزدیورتیکول اثنی عشردیورتیکول مری
دیورتیکول معدهروتورسلیاک
سنم پولیپوزیسسنگ پانکراسسیروز کبدی
سینوس نافیسینوس پیلونیدالعمل جراحی دستگاه گوارش
عمل جراحی طحالعمل جراحی مجاری صفراویعمل جراحی پانکراس
عمل جراحی کبدعمل جراحی کیسه صفرافتق خارجی جدار شکم
فتق خارجی نواحی اینگوئینالفتق خارجی نواحی فمورالفتق دیافراگماتیک
فقدان طحالفیبروز کبدیفیستول مقعدی
فیستول پانکراسلنف آنژکزی عروق رودههمانژیوم کبدی
هپاتومگالیهیرشپرونگواریس مری
واریسویپلپانکراتیت
پرولاپسپریتونیتپورل هایپرنسیون
ژیلبرتکرونکریگلر نجار
کلسز دوبین جانسون

همانطور که مشاهده کردید این بیماری ها گستره ی وسیعی از اختلالات را برمیگیرد اما تنها ادعای مشمول به بیماری برای معاف شدن کافی نیست؛ بلکه مبتلایان به این بیماری ها ید مراحل مختلف مورد معاینه قرار گیرند و آزمایشات متناسب اختلال مربوطه انجام شود و بعد تصمیمات لازم برای معافیت یا عدم معافیت مشمول اتخاذ شود.

قوانین معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی کدامند؟

قوانین معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی چند و چون اخذ معافیت را برای مشمولان مبتلا به این بیماری ها مطرح میکند. این قوانین واقع نوع معافیت هایی که برای هر بیماری لازم است را بیان میکند. عوامل مختلفی نوع معافیتی که برای هر فرد نظر گرفته میشود، دخالت دارد. مثلا برای معافیت پزشکی بعضی بیماری های دستگاه گوارش و جراحی عمومی، نوع مک تحصیلی مشمول اهمیت دارد و معافیت برای افراد مدارک تحصیلی مختلف، فرق میکند. مثلا رابطه معافیت پزشکی بیماری نبود مازادی طحال یا اسپلنکتومی ید نظر داشت که معافیت مشمولان دارای مک دیپلم و زیر دیپلم، از نوع دائم است. اما بیمارانی که مک کارشناسی و لاتر دارند تنها از خدمات رزمی دوره سرزی معاف میشوند. علاوه بر این شدت بیماری هایی که هر فرد به آن مبتلاست نیز از موارد اثر گذار بر نوع معافیت پزشکی است.

یکی از مثال هایی که میتوان تصدیق این موضوع ارائه کرد مربوط به معافیت پزشکی بیماری ازوفاژیت است. این بیماری چند مرحله قابل تشخیص است. ازوفاژیت های شدید که عوارض بسیار ناتوان کننده ای را به همراه دارد معمولا منجر به معافیت دائم مشمولان بیمار میشود. اما همین بیماری اگر مراحل ابتدایی شد توجه به عوارض و مشکلات کمتر آن، مشمول از خدمات رزمی معاف میشود. برخی از قوانین معافیت پزشکی بیماری های گوارشی به ترتیب زیر است:

  • واریس های مری: معافیت دائم
  • قانون معافیت برای دیورتیکولها معده و مری و… اگر عارضه شند معافیت دائم و صورتی که بدون عارضه شند معافیت از رزم است.
  • زخم های دستگاه گوارش اگر عوارض همراه شند معافیت دائم و غیر این صورت معافیت از رزم را پی دارند.

همانطور که ملاحظه کردید تشخیص جه بیماری صدور معافیت اهمیت زیادی دارد.

شرایط یافت معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی چیست؟

شرایط یافت معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی و اطلاع از این شرایط قدم مهمی است که متقاضیان اخذ معافیت ید به آن توجه داشته شند. میتوان گفت عوامل و شرایط زیادی ید فراهم شود که مشمول موفق به اخذ معافیت شود. یکی از این شرایط یافت ییدیه های مبنی بر بیماری فرد از پزشکان و شورای های پزشکی تحت نظارت سازمان وظیفه است یعنی ابتلای فرد به بیماری ید به شکل کاملا اصولی و تخصصی یید شود، به همین منظور سازمان وظیفه شرایطی را فراهم آورده است که این موضوع طی سه مرحله ی مختلف به دقت بررسی شود که هر مرحله گواهی و ییدیه ای به مشمول داده میشود. برخی از این مراحل به شرح زیر است:

  1. اولین مرحله اخذ گواهی از پزشک اولیه است این گواهی زمان یافت دفترچه اختیار مشمول قرار میگیرد که زمان مراجعه به پزشک ید مهر و امضا شود و وضعیت سلامت مشمول را مشخص کند.

  2. مرحله ی دوم آزمایشاتی است که به منظور تشخیص بیماری انجام میشود این آزمایشات زمان مراجعه به بیمارسن های تحت نظارت سازمان وظیفه و توسط متخصصان انجام میشود.

  3. اخذ ییدیه ی کمیسیون پزشکی وظیفه عمومی مبنی بر بیماری مشمول و ضرورت برخورداری از معافیت پزشکی سومین مرحله برای اثت بیماری مشمول است.

بعد از اینکه مشمول تمام این مراحل را پشت سر بگذارد و تمام گواهی های لازم را یافت کند نظر شورای پزشکی وظیفه عمومی و بر حسب شدت و سختی بیماری، یکی از انواع معافیت های پزشکی را یافت میکند. نکته ای که ید به آن اشاره کنیم این است که مشمولانی که به رای و نظر این پزشک اولیه اعتراض دارند میتوانند ارائه ی مدارک و اثت واجد شرایط بودن خود، اعتراض خود را اعلام کنند بررسی ها از سر گرفته شود.

مهمترین بیماری های گوارشی و جراحی عمومی برای معافیت پزشکی کدامند؟

مهمترین بیماری های گوارشی و جراحی عمومی برای معافیت پزشکی بیماری هایی است که عوارض زیادی دارد و قت بدنی بیمار رابه شدت کاهش میدهد. بیماری هایی که عث اختلال عملکرد کبد، طحال و معده میشوند توجه به اینکه این اندامها از اندام های حیاتی و مهم بدن هستند، هر گونه اختلال آن ها از مهم ترین این بیماری ها میشند که ادامه برخی از این بیماری ها را مورد بررسی قرار میدهیم:

  • عمل های جراحی که روی دستگاه گوارش انجام شده و منجر به آناستوموز شده است یا عث چسبندگی دستگاه گوارش شده شد، از مهم ترین اختلالات گوارشی است و برای مشمولان معافیت دائم پی خواهد داشت.

  • واریس یکی از بیماری های شایع دستگاه گوارش است که بر حسب شدت بیماری معافیت دائم یا معافیت موقت را به همراه دارد.

  • بواسیر نیز از دیگر بیماری های گوارشی است که تعداد زیادی از مشمولان به واسطه ی ابتلای به آن توانسته اند از خدمت معاف شوند. البته معمولا برای جراحی و مان این بیماری معافیت موقت نظر گرفته میشود.

  • فیستول های مقعدی که اغلب غیر قابل مان هستند و منجر به معافیت دائم مشمول میشوند.

  • بیماری های التهابی دستگاه گوارشی از دیگر بیماری های مهم هستند که شامل مواردی همچون کرون، کولیت اولسرو و… میشند.

  • پانکراتیت های حاد و مزمن که کبد را گیر میکنند.

  • اسپلنکتومی( برداشتن طحال) یا نداشتن مازادی طحال که عوارض زیادی همراه است و منجر به معافیت مشمولان مبتلا میشود.

  • هپاتومگالی شدید یا بزرگ شدن کبد یکی از بیماری هایی است که عوارض شدیدی را بروز میدهد و به دلایل مختلفی ایجاد میشود. این بیماری یستی توسط سونوگرافی تشخیص داده شود و چنانچه اندازه کبد بیش از ۱۵ سانتی متر، یا ۵ سانتی متر زیر دنده شد معافیت دائم به همراه دارد.

نوع معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی چگونه است؟

نوع معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی نیز مانند دیگر بیماری هایی است که مشمولان میتوانند از آن ها برای اخذ معافیت های پزشکی اقدام کنند. برای این دسته بیماری ها نیز سه نوع معافیت پزشکی مطرح است که به قرار زیر میشند:

  1. معافیت پزشکی دائم که این نوع معافیت مشمول برای همیشه از رفتن به خدمت سرزی معاف میشود و این موضوع به دلیل ضعف بدنی مشمول میشد. نمونه هایی از بیماری های دستگاه گوارش و جراحی عمومی که دسته ی این معافیت ها قرار میگیرند شامل: تومورهای خلف صفاقی بدخیم، تومورهای لنفاوی، لنف آدنوم و الفانتیازیس که یکی از اندام ها را گیر کرده شد؛ بواسیر های داخلی و خارجی جه بیش از ۳ و…

  2. نوع دوم از معافیت هایی که برای بیماری های گوارشی و جراحی عمومی مطرح است، معافیت موقت است. این معافیت برای افرادی است که زمان کمی بیماریشان بهبود پیدا میکند و بعد از گذر از این دوره مانی کوه میتوانند به خدمت سرزی بروند. بیماران مبتلا به آبسه های چرکی و آمیبی کبد حاد، برای انجام جراحی از معافیت موقت بهره مند میشوند. اگر بعد از انجام جراحی ز هم عوارض بیماری مشاهده شد، معافیت آن ها به معافیت دائم تغییر پیدا میکند.

  3. معافیت از رزم نیز از دیگر معافیت های پزشکی سازمان وظیفه است. طی این نوع معافیت مشمول تنها از انجام فعالیت های نظامی و رزمی معاف میشود اما ید به خدمت برود و معمولا بخش های ادار و به عنوان سرز امریه به کار گرفته میشود. بیماری های گوارشی خفیف و افراد بهبود یافته از جراحی های گوارشی عمد این گروه قرار میگیرند.

نظر داشته شید نوع معافیتی که برای هر فرد صا میشود نتیجه ایست از متغیر های مختلف، و تنها نوع بیماری تعیین کننده آن نمیشد.

مشمولین معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی چه کسانی هستند؟

چه کسانی مشمولین معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی هستند؟ این سوالی است که بسیاری از مشمولان متقاضی اخذ معافیت پزشکی مطرح میکنند به همین دلیل اینجا سعی میکنیم این موضوع را دقت مورد بررسی قرار بدهیم. شاید ابتدا تصور شود که همه ی کسانی که به بیماری های گوارشی و جراحی عمومی مبتلا هستند بتوانند از خدمت معاف شوند.

اما شرایط به این سادگی ها هم نیست. اولا ید بدانیم که تمام بیماری های گوارشی زمره بیماری های مربوط به معافیت پزشکی قرار ندارند و تنها بیماری هایی که لیست مربوطه عنوان شده است موجب معافیت دائم، موقت، یا معافیت از رزم مشمولان میشوند. دوما مشمول ید شرایط معافیت را بر اساس نوع و شدت بیماری داشته شد. یعنی اگر بیماری مشمول لیست بیماری های معافیت پزشکی شد ز هم برخی آزمایشات و معاینات تخصصی لازم است معافیت وی یید شود.

حال تصور کنید فردی به بیماری گوارشی مبتلا است و این بیماری لیست موارد مربوط به معافیت پزشکی قرار دارد، طبق قوانین نظام وظیفه مشمولان به سه دسته تقسیم بندی میشوند. دسته ی اول افرادی هستند که بیماریشان عث تحلیل قت بدنی و عوارض شدیدی شده که مانع اعزام مشمول به خدمت است. دسته ی دوم مورد گروهی از بیماران است که معافیت موقت میگیرند همانطور که قبلا هم اشاره کردیم این افراد ید دوره مان خود را طی کنند و بعد از آن دوره مورد آزمایش و معاینه قرار گیرند تصمیم نهایی اتخاذ شود. علاوه بر این بیماران مبتلا به مشکلات گوارشی و جراحی های عمومی که عوارض بسیار خفیفی دارند و مشکل زیادی انجام امور روزمره خود ندارند جز مشمولان معافیت پزشکی هستند اما معافیت آنها معمولا از نوع معافیت از رزم است. این دسته بندی توسط شورای وظیفه عمومی انجام میشود.

مدارک لازم برای معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی کدامند؟

مدارک لازم برای معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی و ارائه ی آن ها به سازمان وظیفه و دیگر مراجع زیربط یکی از موضوعات مهم نظام وظیفه است. این مدارک مراحل مختلفی گرد آوری میشود که این مراحل و مهم ترین مدارک لازم به شرح زیر است:

  1. یافت دفترچه راهنمای اعزام به خدمت و تکمیل فرم های مربوط به آن
  2. تکمیل برگه ی وضعیت مشمولان؛ این برگه یکی از مهمترین مدارکی است که دفترچه راهنمای خدمت قرار دارد و اطلاعات شناسایی مشمول را برمیگیرد.
  3. برگه ی واکسیناسیون: این برگه بعد از انجام واکسیناسیون های لازم مراکز مانی تکمیل میشود.
  4. برگه ی معاینه ی اولیه که توسط پزشک اولیه مهر و امضا شده شد.
  5. مدارک شناسایی فردی همچون اصل و کپی شناسنامه، اصل و کپی کارت ملی
  6. یک قطعه عکس پرسنلی زمینه سفید
  7. کپی و یا اصل آخرین مک تحصیلی مشمولان
  8. ارائه ی یک شماره حساب به نام مشمول که مربوط به نک سپه شد

طی مراحل مختلفی که مشمول برای یافت معافیت پزشکی بیماری های گوارشی انجام میدهد، مدارک دیگری نیز به پرونده اش اضافه میشود که ارائه ی این مدارک هم الزامی است. مثلا فردی که به بیمارسن مراجعه میکند ابتدا ید دعوتنامه را تحویل دهد. این دعوتنامه بعد از ثبت خواست معافیت پزشکی مشمول سازمان وظیفه برایش ارسال میشود که طی آن ید ریخ مشخصی به بیمارسن مراجعه کند. بیمارسن نیز معایناتی انجام میشود که نیج این معاینات انجام شده بیمارسن را ید زمان مراجعه به شورای وظیفه عمومی به همراه داشته شد. لازم به ذکر است که این مدارک رها بررسی میشوند و همچنین سازمان وظیفه استعلاماتی را این خصوص انجام میدهد. بنابراین زمان جمع آوری و ارائه ی مدارک خود نهایت دقت را داشته شید.

معایب معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی چیست؟

معایب معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی! وجود اینکه تعداد زیادی از مشمولان خدمت سرزی به دنل راهی برای فرار از خدمت و نرفتن به سرزی است اما معمولا استفاده از معافیت های پزشکی توصیه نمیشود. چرا که این نوع معافیت معایب و محدودیت هایی همراه است که میتواند روی زندگی اجتماعی مشمولان ثیر بگذارد. یکی از معایب مربوط به این دسته معافیت ها مربوط به استخدام افراد ادارات و سازمان های دولتی و غیر دولتی است چرا که ترجیح اغلب این ادارات استخدام افرادی است که معافیت پزشکی ندارند. همچنین این افراد برای اخذ گواهینامه رانندگی مشکلاتی مواجه هستند. سلامت و توانایی آنها برای اخذ گواهینامه ید توسط کمیسیون های پزشکی راهنمایی و رانندگی مورد بررسی قرار گیرد. بنابراین قبل از اینکه برای اخذ معافیت پزشکی اقدام کنید ابتدا این موارد را نظر بگیرید.

سوالات متداول

آیا چسبندگی روده عث معافیت پزشکی میشود؟

بله این دسته بیماری ها بعد از جراحی و وجود عوارض معمولا معافیت دائم همراه است.

معافیت پزشکی کبد چرب چگونه است؟

این بیماری جز بیماری های مبولیک کبدی نظر گرفته نمیشود و معافیت برای آن عنوان نشده است.

معافیت پزشکی نداشتن طحال چیست؟

این بیماری برای مشمولان دارای مک دیپلم و زیر دیپلم معافیت دائم دارد و برای افراد دارای مک کارشناسی و لاتر معافیت از رزم.

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره آویژه

هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم زمینه مشکلات خدمت سرزی و افزایش آگاهی شماست توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

این راس مرکز مشاوره آویژه خدمات متنوعی را زمینه مشاوره معافیت پزشکی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

شرایط یافت معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی چیست؟

شما می توانید مطالعه مقالات ما این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و صورت نیاز تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران شماره .

شرایط یافت معافیت پزشکی بیماری های گوارشی و جراحی عمومی چیست؟

مرکز مشاوره تحصیلی و نظام وظیفه آویژه

منبع:لینک منبع


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۵۰:۰۶ توسط:avije موضوع: نظرات (0)